Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Οξύ Στάδιο Ημιπληγίας (προτάσεις θεραπείας)

7 σχόλια:

  1. Οι σωστές θέσεις του ημιπληγικού ασθενούς κρίνονται ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ,ιδιαίτερα στο οξύ στάδιο.Όπως και η αναπνευστική φυσικοθεραπεία που συνήθως παραλείπεται απο το φυσικοθεραπευτικό πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το οξυ σταδιο της αποκαταστασης της ημιπληγιας αποτελει κατά την γνώμη μου το βασικοτερο κομματι της θεραπειας!πολυ καλο υλικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ως φυσιοθεραπευτρια που ασχολειται με ημιπληγιες θα ηθελα να σου πω οτι βρισκεσαι σε σωστο τροπο σκεψης με καποιες,ομως,διορθωσεις και συμπληρωσεις.Αρχικα δεν κανουμε μαλαξη σε νευρολογικους ασθενεις γιατι τα ερεθισματα που παιρνουν ειναι αλλοπροσαλλα.επισης για να κανουμε αναπνευστικη φυσιοθεραπεια πρεπει να μας εχει ξεδιαλυνει ο ιατρος απο αξονικη αν το εγγεφαλικο ειναι αιμορραγικο ή ισχαιμικο και αν ειναι αιμορραγικο αν εχει αρχισει να απορροφαται το οιδημα.εν κατακλειδη θελω να προσθεσω οτι το "οξυ" σταδιο σε μια ημιπληγια δεν μπορει να τεθει χρονικα επομενως δεν συνηθιζεται να χρησιμοποιειται αυτος ο ορος.δεν θελω να λαβεται σοβαρα υπ'οψην σας τα παραπανω αν δεν τα ερευνησεται πρωτα!καθε σχολιο πρεπει να ειναι feedback για ερευνα της αληθειας1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συγκεκριμένες και εύκολες πρακτικά κατευθύνσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο προσωπικη εμπειρια η μαλαξη στα πρωτα σταδια της αποκαταστασης δεν εχει επιθυμητα
    αποτελεσματα διοτι η αισθητικοτητα ειναι μη φυσιολογικη. Δηλαδη ή δεν ειναι αντιληπτο (το μασαζ) ή εχει ανεπιθυμητα αποτελεσματα λογο υπερευαισθησιας.
    (ταπεινη μου γνωμη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι συγγενής ατόμου που υπέστη ενδοκρανιακή εγκεφαλική αιμορραγία (δεξιά ημιπληγία) μετά από τροχαίο ατύχημα. Το ατύχημα συνέβη τον Ιανουάριο του 2016 και μετά από δύο μήνες νοσηλείας σε κρατικό νοσοκομείο βρισκόμαστε τώρα σε κέντρο αποκατάστασης. Έχει πλήρη επαφή με το περιβάλλον, μπορεί να μιλήσει και να φάει μόνος του και αρχίζει να εμφανίζει κίνηση στο δεξί πόδι. Τι ελπίδες έχουμε για βελτίωση της κατάστασης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μετα απο ποσο καιρο εδειξε κινηση στο ποδι???τωρα σε τι κατασταση ειναι ???το ποδι του τον πονουσε οταν του το κουνουσατε ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή