Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Υποξύ ή Χρόνιο Στάδιο Ημιπληγίας (προτάσεις θεραπείας)

10 σχόλια:

  1. η ανάρτηση αυτή αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για κάθε συνάδελφο φυσικοθεραπευτή που ασχολείται κυρίως με νευρολογικούς ασθενείς.Βασικά σημεία που πρέπει απαραιτήτως να δίνουμε βάση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνέχισε την καλή δουλειά και κάποιες ατέλειες θα διορθωθούν..το θέμα "ημιπληγία" πρέπει συνεχώς να το ψάχνουμε και να το μελετάμε..συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά! Θα ήθελα να σταθώ όμως στην θεραπευτική ιππασία.Καθώς δεν είναι ευρέως γνωστά τα οφέλη της, θα ήθελα αν μπορούσατε να μας παραθέσετε κάποιο άρθρο και περαιτέρω πληροφορίες!
    Ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης, στην διαφάνεια 9 όταν αναφέρεστε στην μηχανοθεραπεία τί ακριβώς εννοείτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η θεραπευτική ιππασία κάνει μια προσπάθεια πλέον και στην Ελλάδα και αντίθετα από ότι πιστεύουν πολλοί δεν αφορά μόνο παιδιά με εγκεφαλική παράλυση. Αφορά και ενήλικες και τελευταίες έρευνες έχουν δείξει θετικά αποτέσματα σε ενήλικες ημιπληγικούς. Παραθέτω ενδεικτικά 2 links για περισσότερες πληροφορίες για το θέμα :

    http://www.therapeutic-riding.gr/html/faq/default.htm

    http://www.ngofederation.gr/www.ngofederation.gr_8080/EL/6_2_details8803.html?id=7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αρκετά καλή και συνοπτική καθοδήγηση για ασθενείς ημιπληγικούς στο χρόνιο στάδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. para para polu geniko.ousiastika auto apeu8unetai se fusiko8erapeutes pou exoun douleyei polu me hmiplhgikous k loipous neurologikous as8eneis.gia paradeigma den 8ewrw oti einai arketo na anafereis aplws tis me8odous fusiko8erapeias.prepei na peis se poio stadio ths 8erapeias xrhsimopoieis ti k gia poio logo.ti apanthsh perimeneis na pareis k ti enallaktikh exeis an den thn pareis.para polu kalh h prospa8eia sou k kala kaneis k sugkentrwneis oles autes tis endiaferouses plhrofories alla 8ewrw oti genika san klados den prepei na menoume sto na leme kati kwdikopoihmena me telitses alla na grafoume k to episthmoniko upoba8ro pisw apo ka8eti. keep up the good work! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι τεχνκές που χρησιμοποιούνται στην κινησιοθεραπεία για την αποκατάσταση ενός ημιπληγικού ασθενή έχουν αποδειχθεί επιστημόνικα οτι συντελούν καλύτερη και ουσιαστικότερη επανεκπαίδευσή του.Το ίδιο ισχύει και με τη χρήση των φυσικών μέσων.Οι γνώσεις που μας παρέχονται είτε κωδικοποιημένα είτε οχι πρέπει να τις επεξεργαζόμαστε και να ψάχνει ο καθένας το επιπλέον ώστε να τις διερύνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ευχαριστώ το χρήστη "ανώνυμο" για τα θετικά του σχόλια καταρχάς.
    Η συγκεκριμένη ανάρτηση αποτελεί όπως λέει προτάσεις θεραπείας για το συγκεκριμένο στάδιο ημιπληγίας. Δεν είναι πολύ πολύ γενικό αλλά όπως λέει και ο χρήστης ΙΑΣΩ γίνεται μια αναφορά σε ήδη επιστημονικά αποδεδειγμένη γνώση απλά έγινε η προσπάθεια μιας συνολικής και συνοπτικής παρουσίασης των μέσων που διαθέτουμε. Προφανώς το όλο blog απευθύνεται σε φυσικοθεραπευτές αλλά κυρίως σε μελλοντικούς συναδέλφους που ακόμα βρίσκονται στο στάδιο της αναζήτησης και αποκωδικοποίησης πληροφοριών μιας τόσο σημαντικής νευρολογικής οντότητας όπως είναι η ημιπληγία. Θεωρώ πως, (και σαν μελλοντική εκπαιδευτικός), δεν είναι και η καλυτέρη παιδαγωγική προσέγγιση να "πυρπολίζεις" τους αναγνώστες με πληθώρα πληροφοριών και επιστημονικών ορολογιών, αλλά να δίνεις συγκεκριμένες κατευθύνσεις και νέα ερεθίσματα για την καλύτερη δυνατή κατάκτηση της γνώσης.
    Σας ευχαριστώ και πάλι για τα θετικά σας σχόλια και περισσότερες αναλύσεις των προαναφερόμενων θα δείτε σε επόμενες αναρτήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ωραία παρουσίαση συνοπτική και με πλήθος εικόνων για την καλύτερη δυνατή κατανόηση των εννοιών

    ΑπάντησηΔιαγραφή